Michael, herstelcoach

Interview

Dit keer is het de beurt aan Michael. Michael is herstelcoach en vertelt graag zijn verhaal. Michael vertelt o.a. over hoe hij bij Promentis terecht is gekomen en wat hij het mooiste aan het vak vindt.

 

Meer verhalen?
< Lees interviews met andere medewerkers!

Ik stel mij graag aan je voor!

Ik ben Michael en werkzaam bij Promentis als Herstelcoach (Ervaringsdeskundige/Groeps-Counselor).

Hoe ben je bij Promentis terechtgekomen?

In 2016 ben ik zelf in een kliniek in Zuid-Afrika in behandeling geweest. Een aantal behandelaren die daar destijds werkzaam waren zijn nu werkzaam binnen Promentis. Ik ben dan ook trots dat ik een aantal van deze behandelaren in 2016 nu ook mijn lieftallige collega's mag noemen.

Wat doet een herstelcoach?

Het werken als herstelcoach is elke dag een nieuwe uitdaging. Samen met het team van behandelaars, sociotherapeuten en verpleegkundigen zorgen wij er samen voor dat het proces van de client op de eerste plaats staat en bewaakt wordt in een veilig en positief herstelklimaat binnen onze kliniek.

 

"Je hoeft in Herstel maar èèn ding te veranderen en dat is; Alles!"

 

Hoe werkt een herstelcoach?

Een herstelcoach werkt vanuit kennis en eigen ervaring, confronteert en observeert het gedrag van cliënten en werkt ten alle tijden vanuit een liefdevolle manier. Ook wel bekend als het begrip "Ervaringsdeskundige/Groeps-Counselor''.

Wij coachen cliënten vanuit de 'waanzin en onhanteerbaar leven in verslaving' naar een clean en nuchter leven in herstel. Dit doen wij door het middel van continue aanwezigheid op de groep binnen de kliniek, ook wel 'De Community' genoemd.

Kun je een gemiddelde werkdag als herstelcoach beschrijven?

Een herstelcoach leidt vooral de groepssessies in de avonden en weekenden, deze groepssessies bestaan o.a. uit:

  • Verslavingsgroepen
  • Zelfontwikkelingsgroepen
  • Familieprogramma
  • Voorbereiding verbindingsdag
  • Herstel Bevorderend Plan
  • Recovery movies
  • Sport & Spel

En herstelcoaches verzorgen zowel 'inhouse' als externe meetings. Dit doen wij samen met ondersteuning van onze Sociotherapeuten.

Waar/wanneer gaan cliënten jou tegenkomen?

Een Herstelcoach zul je op elk moment van de dag tegen kunnen komen en zullen ook aansluiten op het dagprogramma waar zij bij een aantal groepssessies (P&D, Levensverhalen, Impactbrieven) mee zullen draaien. Dit doen zij o.a. samen met het team van behandelaren waarbij wij onze eigen levenservaring en Counseling zullen inzetten.

Wat zou je een cliënt willen meegeven die op zoek is naar hulp?

Er is een manier om te herstellen, er is hoop, er is een weg naar een nuchter en clean leven in herstel. Ook wel een nieuwe manier van leven genoemd.

Ik kan vanuit mijn eigen ervaring vertellen dat deze manier voor mij heeft gewerkt en dat hij ook voor jou zal werken.
Zorg goed voor jezelf en geef jezelf en je leven een nieuwe kans, wij kunnen je daar bij helpen.

Je hoeft in Herstel maar èèn ding te veranderen en dat is; Alles!

 

Michael, Herstelcoach Promentis

Direct onze hulp nodig?

Promentis helpt jou bij het doorbreken van de negatieve vicieuze cirkel in gebruik én gedrag. Wij begeleiden jou naar een leven vrij van verslaving en obsessief gedrag zodat je jezelf leert accepteren.