Tim, Locatiemanager

Interview

Wat het werken bij Promentis ontzettend leuk maakt is dat je hier echt jezelf kan en mag zijn. We werken heel de dag met/voor mensen die ook allemaal heel erg verschillend zijn, dat vraagt van ons dan ook dat wij net zo divers zijn want we zijn er van overtuigd dat naast een gezamenlijk gedragen visie op duurzaam herstel juist ook de persoonlijke klik en daarmee het “echt” contact maken met iemand van groot belang is!

 

Meer verhalen?
< Lees interviews met andere medewerkers!

Ik stel mij graag aan je voor!

Hoi! Ik ben Tim en werkzaam bij Promentis als locatiemanager van in eerste instantie de kliniek, maar sinds januari 2023 zijn we in Weert ook gestart met een dagbehandeling.

Hoe ben je bij Promentis terechtgekomen?

Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest binnen het sociaal domein, was het tijd voor iets anders en besloot ik te solliciteren op de vacature. Ik weet nog goed dat ik donderdagavond mijn sollicitatie de deur uit had gedaan en dat ik vrijdagochtend Marianne (bestuurder Changes GGZ) aan de telefoon had. In de middag heb ik zowel met Marianne als Tom (Finance Changes GGZ) kennis gemaakt. Wat mij ontzettend aansprak is dat beiden jong zijn en dat er ook snel geschakeld kon worden waardoor op zaterdagmorgen een contract aan werd geboden. Het vervolg laat zich raden aangezien ik op dit moment dit interview geef.

Waarom heb je gekozen voor een baan in de verslavingszorg?

In beginsel dacht ik, werken in deze setting kan toch niet dusdanig complex zijn, nu kijk ik daar wel anders naar! Het werken met een groot aantal verschillende disciplines brengt flink wat afstemmingsvraagstukken met zich mee. Uiteindelijk is dat trouwens maar goed ook want anders zou ik ook geen baan hebben.

Wat vind je het mooiste aan je werk/waar haal je de meeste voldoening uit?

Wat het werken bij Promentis ontzettend leuk maakt is dat je hier echt jezelf kan en mag zijn. We hebben de afgelopen periode een groot aantal nieuwe collega’s mogen verwelkomen en dit is wel iets wat we ook van hen horen. Ik vind dit ook ontzettend belangrijk. We werken heel de dag met/voor mensen die ook allemaal heel erg verschillend zijn, dat vraagt van ons dan ook dat wij net zo divers zijn want we zijn er van overtuigd dat naast een gezamenlijk gedragen visie op duurzaam herstel juist ook de persoonlijke klik en daarmee het “echt” contact maken met iemand van groot belang is!

Kun je een gemiddelde werkdag als locatiemanager beschrijven?

Ik ben niet bepaald een ochtendmens dus als ik in de ochtend wakker wordt is er in de kliniek al volop leven. Ik kijk dan in eerste instantie even naar wat ik administratief die dag moet doen, niemand vind dat leuk, maar iemand moet het doen ;-). Ik gebruik hier vaak wel een deel van de ochtend voor waarna ik naar Weert vertrek. Ik neem mijn laptop vaak nog wel mee, maar 9 van de 10 keer blijft deze wel in mijn tas zitten.

 

"Zelf heb ik geen achtergrond in de zorg en hierin geen opleidingen gevolgd"

 

Zelf heb ik geen achtergrond in de zorg en hierin dan ook geen opleidingen gevolgd. Het zorginhoudelijk beleid laat ik dan ook graag over aan de experts en gelukkig hebben we die een hoop. Of dit nu artsen, psychologen, ervaringsdeskundige, sociaal werkers, verpleegkundige of ondersteunend personeel zijn, we hebben allemaal een gezond kritische houding naar elkaar en durven elkaar ook aan te spreken en kritisch te benaderen. In onze overleggen wil het daarom echt wel eens botsen, maar ik denk dan altijd aan een wat oud gezegde: “zonder wrijving geen glans”.

Wat maakt Promentis een fijne plek om te werken?

We houden elkaar zo scherp en kunnen zo het aanbod richting cliënten steeds verbeteren want ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens is dit wel iets wat ons bindt.

Na deze, ooit verhitte, discussies is er vervolgens ook voldoende tijd om met elkaar iets te gaan doen zo zijn we dit jaar gestart met een jaarlijks ritueel, een bezoek aan Weert kermis, maar we kunnen inmiddels ook al wel een eigen tripadvisor starten met alle goede, maar zeker ook slechte Italiaanse restaurants in Weert.

Ik dwaal nu een beetje af, want dat is pas het einde van de werkdag. Eenmaal in Weert aangekomen probeer ik er zoveel mogelijk te zijn voor mijn collega’s en daarmee indirect voor onze cliënten. Samen met hen kijken we, ieder vanuit eigen expertise, wat goed gaat, maar zeker ook wat er nog beter kan. Ik doe dit zowel met de collega’s op onze locatie, maar ik heb ook wekelijks contact met diverse collega’s van het hoofdkantoor om samen een en ander af te stemmen.

 

"Samen met hen kijken we, ieder vanuit eigen expertise, wat goed gaat, maar zeker ook wat er nog beter kan"

 

Zo stem ik wekelijks met Louise (kwaliteitsmedewerker) af en bespreek ik met haar hoever we staan met de opgestelde kwaliteitsdoelstellingen, maar ook praktische dingen waar je ineens tegen aan loopt omdat één van de ICT-systemen weer eens een update heeft gehad die problemen veroorzaakt.

Naast deze gesprekken hebben we wekelijks ook overleg met onze bestuurder en de andere leden van het managementteam. Hier spreken we meer over organisatie brede ontwikkelingen zoals ontwikkelingen in gesprekken met zorgverzekeraars, maar ook hoe de implementatie van nieuwe ontwikkelingen loopt. In het voorjaar hebben we een hele leuke en leerzame bijeenkomst gehad waarbij we strategische doelen in zoveel mogelijk kleine stukjes knippen om zo echt concrete acties uit te zetten waarbij al deze kleine acties ons wel naar de lange termijn doelen gaan brengen. Omdat we geografisch best een eindje uit elkaar werkzaam zijn doen we dit de ene week digitaal, maar de andere week steeds op een wisselende locatie, om zo ook een kijkje in elkaars keuken te hebben en feeling met elkaar te behouden.

Als je mij dus vraagt hoe ziet mijn dag eruit weet ik dat vaak in de ochtend pas, nu klinkt dit natuurlijk als een ontzettende dooddoener en heb ik nog nooit iemand ergens gelezen, mijn werkdag verloopt echt volgens een vast stramien en alles is heel voorspelbaar. De eerste jaren in mijn werkzame leven heb ik me vaak in pak moeten hijsen en ik kan je vertellen ook al was daar ook elke dag anders brengt het werken voor mensen een heel andere dynamiek met zich mee en kan ik nu dus ook zeggen dat elke dag echt anders is, of zoals een collega van mij ook aan heeft gegeven, dat niet alleen elke dag anders is maar zelfs elk uur!

Wat zou je een cliënt willen meegeven die op zoek is naar hulp?

Aan wie nu zelf op zoek is naar een organisatie die je op weg kan helpen naar een andere toekomst en duurzaam herstel zou ik willen zeggen, kijk goed rond. Er zijn verschillende organisaties die ieder op zijn/haar eigen manier jou op weg kunnen helpen en ik zeg hierbij bewust op weg helpen, want we kunnen je helpen maar uiteindelijk moet je het zelf doen, we realiseren ons heel goed hoe moeilijk dit is! Dus kijk goed rond, laat je informeren en kies voor een plek waar jij een goed gevoel bij hebt want dat maakt de uiteindelijke kans op succes het grootst!

 

Tim, Locatiemanager Promentis

Direct onze hulp nodig?

Promentis helpt jou bij het doorbreken van de negatieve vicieuze cirkel in gebruik én gedrag. Wij begeleiden jou naar een leven vrij van verslaving en obsessief gedrag zodat je jezelf leert accepteren.