Afkickkliniek Eindhoven?

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Eindhoven? Een voordeel van herstellen in een andere regio dan in een afkickkliniek in Eindhoven is dat je afstand houdt van alle afleidingen die je thuis wel kunt ervaren. Waaronder vrienden of familieleden die ook gebruiken of dealers die je tegenkomt. Dingen zoals geur, smaak of geluiden kunnen ook triggers zijn. Het is belangrijk om tijdens je herstel in een afkickkliniek ver weg te blijven van alles dat kan leiden tot een terugval.

Eindhoven telt zo'n 234.000 inwoners in 2020. Zo'n 82 procent van de inwoners van 19 jaar en ouder geeft aan weleens te drinken waarbij mannen vaker alcohol drinken dan vrouwen. Uit cijfers van de gemeente Eindhoven blijkt dat het grootste percentage qua gebruik van genotsmiddelen toe te wijden is aan alcohol, gevolgd door cannabis, cocaïne en opiaten.

Woon jij in Eindhoven? Ben je opzoek naar een afkickkliniek?

Wanneer je opzoek bent naar een afkickkliniek in Eindhoven is het mogelijk beter om buiten je eigen leefomgeving in behandeling te gaan. Weg van triggers en van negatieve gedachtes die jou willen terugtrekken in jouw verslaving. Onze afkickkliniek biedt jou een helpende hand. Ons deskundige en betrokken behandelteam helpt jou weer op weg, wij bieden een professionele begeleiding op de gebieden waar jij het moeilijk mee hebt.

Waarom niet naar een afkickkliniek in Eindhoven?

Woon jij in Eindhoven en ben je opzoek naar een afkickkliniek in Eindhoven? De kansen op volledig herstel zullen toenemen als je het behandelprogramma volledig doorloopt. Herstellen en afkicken buiten Eindhoven is een goede keuze om je volledig te focussen op jezelf en je herstel. De reden dat wij het belangrijk vinden om niet in een afkickkliniek in Eindhoven in behandeling te gaan is omdat er altijd een kans bestaat dat je getriggerd wordt als je weer thuiskomt in je eigen omgeving. De herkenbare straten, de bars waar je regelmatig hebt gezeten, vrienden die je op straat tegenkomt, de feestjes of gelegenheden waar drugs of alcohol worden genuttigd, alles ligt dan in handbereik. Daarom wordt je hierop voorbereid tijdens het afkicken in onze afkickkliniek. Promentis heeft een afkickkliniek in een rustig, veilig en prachtig bosrijk gebied.

In onze afkickkliniek in Weert werken wij met een betrokken, deskundig en gespecialiseerd team van o.a. psychiaters, een verslavingsarts een PMT'ers, sociotherapeuten, maatschappelijk werkers, GGZ-agogen en klinisch psychologen. Bij Promentis staat jouw persoonlijke behandeling centraal. Wij hebben een prachtige locatie in Weert, speciaal ontwikkeld om jouw afkick traject zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

In rust afkicken buiten Eindhoven

Het klinkt in eerste instantie wellicht een beetje vreemd, maar hoe meer je je thuis voelt in onze afkickkliniek, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarom is een gastvrije en huiselijke omgeving hierbij van belang. Samengevat hebben wij onze afkickkliniek uitgerust voor intensieve behandelingen, waarbinnen leefstijl en beweging een grote rol spelen. Wist je dat wij een speciale ruimte met o.a. een tafeltennistafel hebben waar je lekker kunt bewegen in je vrije tijd?

(*Bekijk ook de video 📸 hieronder!)

Je vindt bij ons onder andere de volgende accommodaties:

  • 32 eenpersoonskamers (met eigen badkamer);
  • faciliteiten voor familieontvangst;
  • een restaurant (gezonde en keuze uit vegetarische maaltijden);
  • een prachtige omgeving voor buitenactiviteiten;
  • hooggekwalificeerd, gastvrij en discreet personeel.

Heb jij hulp nodig?

Ervaar jij problemen met bijvoorbeeld alcohol, drugs, medicijnen, gokken of internet, dan kan een ambulante behandeling soms niet intensief genoeg zijn. Wanneer er te weinig zorg, begeleiding of structuur wordt geboden is het wellicht beter passend om in onze afkickkliniek opgenomen te worden.

Verblijf je in onze afkickkliniek dan kun je rekenen op dag en nacht zorg, van een deskundig team van psychologen, GGZ-Agogen, sociaal werkenden, verpleegkundigen, psychiaters, psychotherapeuten, sociotherapeuten en meer.

> Maak kennis met ons team!

Meer dan een afkickkliniek alleen

Promentis biedt klinische zorg (verslavingszorg) aan en wordt al snel een ‘afkickkliniek’ genoemd. Veel mensen denken dat het hier alleen om het stoppen met drugs gaat. Promentis heeft heel haar behandelvisie aangepast om juist deze mensen met een verslaving, eetstoornis of obsessief gedrag te leren inzien hoe zij hier qua gedrag in kunnen veranderen en mee om kunnen gaan.

Neem een kijkje in onze kliniek!

Ben jij benieuwd hoe onze kliniek er van binnen uitziet en wat je kunt verwachten?
Bekijk de video voor sfeerimpressies van onze kliniek in Weert.

Waar heb jij hulp bij nodig?

Alcohol

Overmatig wijn, bier en sterke drank

Drugs

Amfetamine, Cannabis, Cocaïne, GHB

Medicatie

Slaap- en kalmeringsmiddelen

Proces

Gokken, Internet, Liefde, Seks/Porno

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Olivier Middendorp Psycholoog

Olivier

Psycholoog
Koen Penterman Sociotherapeut

Koen

Sociotherapeut
Lori Maatschappelijk werker

Lori

Maatschappelijk werker
Babette changes ggz weert

Babette

Maatschappelijk werker

Onze prachtige kliniek

Onze kliniek in Weert ligt buiten je eigen leefomgeving, een omgeving die op allerlei manieren verbonden is met je probleem, in die zin biedt een verblijf in onze kliniek je alle ruimte om je te kunnen concentreren op je behandeling.

Geen lange wachttijden, directe opname

Behandelingen en programma op maat

Hooggekwalificeerd, multidisciplinair behandelteam

Vervolgtraject na klinische opname

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om 6 weken ergens klinisch opgenomen te worden. Mocht je vragen hebben over onze kliniek of wil je wat foto's bekijken?