Vaktherapie

Vaktherapie, ook wel creatieve therapie genoemd, is bedoeld voor mensen die moeilijk hun gevoelens onder woorden kunnen brengen. Vaktherapie biedt de mogelijkheid om gevoelens te uiten bijvoorbeeld met dans, muziek, beeldende kunst en spel. Praten wordt als het ware ingeruild voor doen en ervaren. Door te doen en te ervaren krijg je inzicht in jouw gevoelens en gedrag. Deze inzichten kun je gebruiken in het dagelijks leven.

Over vaktherapie:

Wat is vaktherapie?

Soorten vaktherapie

Wat is vaktherapie?

Bij creatieve therapie ga je doen en ervaren, bijvoorbeeld met een rollenspel, muziek, dans, schilderen en zo verder. Door het ervaren en doen krijg je inzicht in je gevoelens en gedrag. Dat nieuwe inzicht kun je meenemen naar het dagelijks leven, waardoor je mogelijk niet meer vastloopt in je emoties. Je ontwikkelt ook verschillende vaardigheden, denk aan emotionele vaardigheden, sociale vaardigheden en lichamelijke vaardigheden.

Soorten vaktherapie

Vaktherapie is de algemene noemer voor verschillende creatieve therapieën. Je gevoelens uiten is op verschillende manieren mogelijk. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten vaktherapie, daarom is het bijna voor iedereen weg gelegd. Hieronder zetten we de verschillende soorten vaktherapie voor je op een rij.

Is vaktherapie iets voor mij?

Deze vorm van therapie is laagdrempelig en bedoeld voor jong en oud. Ben jij nou iemand die het lastig vindt om gevoelens onder woorden te brengen? Dan kan vaktherapie iets voor jou zijn. Wil jij bij ons in behandeling komen? Neem contact met ons op!

  • Dans- en bewegingstherapie
  • Muziektherapie
  • Beeldende therapie
  • Dramatherapie en psychodrama
  • Speltherapie