Kosten en jouw zorgverzekering

Je hebt besloten hulp te zoeken voor jouw verslaving. Het kan zijn dat de huisarts je heeft doorverwezen naar Promentis of dat je op eigen initiatief hulp hebt gezocht. Een stap in de goede richting!

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen rondom praktische zaken rondom jouw verzekering: de kosten, vergoedingen en wat je nodig hebt om in aanmerking te komen voor een klinische of ambulante behandeling bij Promentis.

Bij twijfel neem contact met ons op via 0413-820428. Dan helpen wij jou verder!

Welke kosten kan ik verwachten?

1. Eigen risico

De zorg die wij bieden gaat ten laste van het eigen risico. Dit eigen risico is op jaarbasis minimaal € 385,- of zoveel meer je zelf hebt gekozen. Je zorgverzekeraar brengt deze kosten bij je in rekening. Wanneer je het eigen risico voor dit jaar al verbruikt hebt aan andere zorg wordt het eigen risico niet opnieuw in rekening gebracht.

Wij kunnen niet beoordelen hoe hoog je eigen risico is en welk gedeelte hiervan je al gebruikt hebt. Dit is voor veel mensen een groot bedrag om in 1 keer te betalen. Bij veel zorgverzekeraars kunt u een betalingsregeling afspreken en het verplicht eigen risico in termijnen betalen. Vraag hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Er bestaan daarnaast verschillende gemeentelijke regelingen waar afhankelijk van je situatie een beroep op kan worden gedaan. Deze regelingen verschillen sterk per gemeente. Vraag hier, indien nodig, dan ook naar bij je gemeente.

2. Borg

Promentis hanteert een borg voor cliënten bij een klinisch traject van €350,-. Deze borg ontvangen cliënten (na aftrek van de gemaakte kosten) alleen terug na het geheel afmaken van de behandeling. Wanneer de behandeling voortijdig wordt beëindigd wordt deze borg niet teruggestort. Met het stellen van de borg willen we je stimuleren de volledige behandeling te volbrengen omdat je zo optimaal profiteert van de behandeling en de kans op duurzaam herstel hiermee vergroot wordt.

Aangesloten zorgverzekeraars

Ben je benieuwd op welke manier wij samenwerken met jouw zorgverzekeraar?

In onderstaand overzicht vind je alle aangesloten zorgverzekeraars! Je kunt eenvoudig de 'tabjes' per zorgverzekeraar openen door erop te klikken. Zo zie je in één oogopslag welke voorwaarden er met jouw zorgverzekering van toepassing zijn. We hebben geprobeerd om dit zo helder mogelijk voor je neer te zetten, mocht dit toch nog vragen oproepen kun je natuurlijk altijd contact opnemen en helpen we je graag verder!