Onze visie

Bij Promentis willen we je leren kennen. Als persoon, jouw wensen en jouw omgeving. Wij kijken verder dan een diagnose. Jij staat centraal. Wij geloven dat dit een voorwaarde is voor het slagen van een behandeling. Promentis staat daarnaast voor verbintenis. Verbinding met anderen is een groot onderdeel van de behandeling. Ook binnen ons team geldt deze norm.

Samenwerking

We werken nauw met elkaar samen en met andere organisaties. Promentis is geen GGZ gigant. Juist dit geeft ons de kracht om ons te verbinden met jou, jouw naasten en zorginstanties in de regio.

Groepstherapie

In onze afkickkliniek bieden wij behandeling aan mensen met verslavings- en eetproblematiek. De behandeling bestaat initieel uit psycho-educatie, community-groepen, cognitieve gedragstherapie, creatieve therapie, leefstijl- en zelfzorggroepen en familiegroepen. We zetten in op groepsbehandeling, waarbij focus ligt op het groepsproces. Om een optimaal klimaat te bieden worden de groepen ondersteund door een ervaren groepspsychotherapeut samen met een psycholoog.

Individuele therapieën zijn ondersteunend aan de groepstherapie. Deze zijn bedoeld voor vragen rondom medicatie, EMDR en acute gebeurtenissen. Bij Promentis willen wij met name de focus leggen op het groepsproces. Het is de bedoeling dat psychotherapie centraal staat in de groep. Dit sluit aan bij onze visie waarin verbondenheid voorop staat.

 

Leefstijlgeneeskunde

Bij Promentis zijn wij ervan overtuigd dat jouw mentale gezondheid vaak valt of staat met een gezonde leefstijl. Binnen onze kliniek besteden wij veel aandacht aan beweging, voeding, goede nachtrust en preventief werken. Onder preventief werken verstaan we een zorgvuldige somatische screening bij de intake.

Om tot een duurzame gezonde leefstijl te komen willen we inzetten op dat men zelf zijn of haar eten bereidt. Dit willen we bereiken door onder andere het zelf bijhouden van een moestuin, contact met lokale boeren en ondersteuning van een leefstijlcoach.

Heb jij hulp nodig?

Ben jij of ken jij iemand met een verslaving of eetprobleem? Neem dan snel contact met ons op. Wij staan je graag te woord en denken met je mee over de mogelijkheden.