Hoi mijn naam is Lori, Maatschappelijk werker

Interview

Wanneer cliënten vastlopen op verschillende levensgebieden, zoals: financiën, werk & opleiding, huisvestiging, justitie, etc. komen ze in contact met mij. Samen gaan we kijken wat we binnen dit leefgebied kunnen doen.

 

Meer verhalen?
< Lees interviews met andere medewerkers!

Ik stel mij graag aan je voor!

Ik ben Lori en werkzaam bij Promentis als Maatschappelijk werker.

Waarom heb je gekozen voor een baan in de verslavingszorg?

Via de locatiemanager (Tim) ben ik in contact gekomen voor een functie bij Promentis. Zo ben ik in de versalvingszorg terrecht gekomen. Promentis sprak mij aan wegens het multidisciplinaire team waarmee gewerkt wordt. Er is nauw contact tussen alle begeleiders en behandelaren. Dit maakt dat er een fijne samenwerking plaatsvindt en ik mij betrokken voel binnen het team. Wat mij aanspreekt bij de cliënten is dat zij oprecht gemotiveerd zijn. De wil van de cliënten motiveert mij om met hen te werken.

Wat vind je het mooiste aan je werk? En waar haal je de meeste voldoening uit?

Ik heb het gevoel dat ik écht iets kan betekenen voor de cliënten. Ik kan bepaalde zorgen (waaronder financiën) weghalen, wat maakt dat ze zich volledig op de behandeling kunnen focussen. Hiernaast ben ik veel in contact met de cliënten. Ik doe veel met cliënten samen zodat ze kennis kunnen verbreden over bepaalde leefgebieden en hier uiteindelijk zelfvoorzienend in kunnen zijn.

 

"De wil van de cliënten motiveert mij om met hen te werken"

 

Wat is jouw visie op langdurig herstel?

Ik ben van mening dat het klimaat waarin de cliënt thuiskomt goed moet zijn. Verslaving is een langdurig en complex probleem dat meestal gepaard gaat met problemen op alle levensgebieden, zoals:

  • Beperkt sociaal leven;
  • Financiële problemen;
  • Contact met justitie;
  • Etc.

Dit zijn taken waar ik mijzelf samen met de cliënt op richt. Mijn visie is dat dit belangrijke factoren zijn in de weg naar een langdurig herstel.

Wat maakt Promentis een fijne plek om te werken?

Het fijnste aan Promentis vind ik het team waarbinnen ik werk. Ik werk samen met leuke en gezellige collega’s. Dit maakt dat we goed kunnen samenwerken, oprechte interesse in elkaar tonen en kunnen lachen met elkaar. Bij Promentis wordt nagegaan waar ik voldoening uit haal en waar mijn talenten liggen. Hier wordt naar gekeken en waar mogelijk mijn werk op aangepast. Als voorbeeld ga ik een cursus box-therapie volgen. Dit leek mij al een lange tijd leuk en passend om te doen.

Wat is de grootste uitdaging als maatschappelijk werker?

De cliënten van Promentis komen uit heel Nederland naar onze kliniek toe. Hierdoor moet ik een grote kennis hebben van de gehele sociale kaart in Nederland. Elke gemeente werkt vanuit een andere regelgeving wat maakt dat daar mijn grootste uitdaging ligt als maatschappelijk werker.

Kun je een gemiddelde werkdag als maatschappelijk werker beschrijven?

Als maatschappelijk werker is geen dag hetzelfde. Mijn werk is gericht op de hulpvraag van de cliënt. Hier wordt mijn dag op aangepast. Ik houd me veelal bezig met WMO-indicaties, safe house aanmeldingen, financiën, contact met UWV en reclassering.

Wanneer kunnen cliënten jou tegenkomen?

Wanneer cliënten vastlopen op verschillende levensgebieden, zoals: financiën, werk & opleiding, huisvestiging, justitie, etc. komen ze in contact met mij. Samen gaan we kijken wat we binnen dit leefgebied kunnen doen.

Wat zou je een cliënt willen meegeven die op zoek is naar hulp?

Wat ik een cliënt wil meegeven die opzoek is naar hulp, is dat je geen schaamte hoeft te hebben en dat het juist krachtig is om hulp te vragen. Je hoeft niet alles alleen te doen.

 

Lori, Maatschappelijk werker Promentis

Direct onze hulp nodig?

Promentis helpt jou bij het doorbreken van de negatieve vicieuze cirkel in gebruik én gedrag. Wij begeleiden jou naar een leven vrij van verslaving en obsessief gedrag zodat je jezelf leert accepteren.