Wie kunnen wij helpen?

Onze expertise ligt bij het behandelen van mensen die vaak vele jaren last hebben van psychische klachten, zoals somberheid, angsten, boosheid en prikkelbaarheid, waarbij bepaalde patronen van voelen, denken en handelen deze klachten in stand houden. Vaak is er sprake van aanhoudende stemmingsklachten in combinatie met persoonlijkheidsfactoren, psychotrauma en/of problematisch gedrag op gebied van relaties, middelen (zoals drugs en/of alcohol) en/of eten.

Wat is jouw hulpvraag?

Bij het benaderen van de problematiek houden we rekening met iemands achtergrond, aanleg (aangeboren eigenschappen), karakter, opvoeding, leefomstandigheden, omgeving, relaties (o.a. familie en vrienden), cultuur, normen en waarden.

Heb jij een verslaving?

Promentis behandelt in principe alle vormen van verslaving. We hebben veel ervaring met behandeling van de volgende verslavingen: alcohol, cannabis, cocaïne en speed.

Verslavingen bestaan er in 3 categorieën

1. Afhankelijkheid van middelen

2. Procesafhankelijkheid

3. Eet- en gewichtsproblemen

  • Vermageringszucht
  • Sport- en healthy lifestyle verslaving
  • Binge eating disorder

Heb jij een eetstoornis?

Promentis biedt op dit moment op deze locatie nog geen behandelingen aan wanneer de hoofddiagnose specifiek een eetstoornis betreft. Changes GGZ (waar Promentis onderdeel van is) biedt gespecialiseerde eetstoornis behandelingen aan in Halsteren en Breda.

Wanneer er naast een eetstoornis andere problemen op de voorgrond liggen (verslaving, gedragsproblematiek, angst, etc.), is het in sommige situatie mogelijk om alsnog bij ons in behandeling te komen.

Wil jij je aanmelden voor een eetstoornis neem dan eerst telefonisch contact met ons op via: 0413-820428.

Eetstoornis wel als hoofddiagnosis? Naam dan contact op met Changes GGZ via het telefoonnummer 088 242 6437 of bezoek de eetstoornis pagina op de website van Changes GGZ.

Overige contra-indicaties

Aandoeningen en diagnoses welke wij niet in behandeling kunnen nemen, zijn:

  • GHB als hoofdmiddel
  • Schizofrenie
  • Actieve Psychose
  • LVB (lichtverstandelijke Beperking)
  • Heroïne afhankelijkheid
  • Anorexia nervosa als specifieke hoofddiagnose
  • BMI onder 17

Omdat wij overwegend psychotherapeutische behandelingen aanbieden en dit veel van onze cliënten vraagt, is het hebben van tenminste een gemiddelde intelligentie en communicatievaardigheden, onderdak en voldoende draagkracht om klinische behandeling aan te kunnen, een voorwaarde voor behandeling.

Heb je vragen of twijfels?

Mocht je vragen hebben of twijfel je of jouw verslaving of persoonlijkheidsstoornis wel door ons behandeld kan worden? Neem dan contact met ons op via 0413-820428 of stuur ons een email. Wij zullen proberen jouw vraag z.s.m. te beantwoorden.

Wil je in behandeling komen?

De behandelaren van Promentis weten waar je doorheen gaat. Met volle overtuiging geven wij jou het geloof dat een leven vrij van deze ellendige destructieve levensstijl ook voor jou is weggelegd. Wij helpen jou te snappen wat maakt dat je dit ervaart, dit doet en hoe het anders zou kunnen en hoe het uiteindelijk mogelijk is om tevreden te zijn met je leven en met wie jij bent. Ben jij klaar om jouw leven weer op de rit te krijgen? Meld je dan bij ons aan voor een intakegesprek.