Klinische behandeling

Of een klinische behandeling noodzakelijk is hangt af van de ernst van jouw hulpvraag. Wanneer jouw hulpvraag passend is binnen een klinische behandeling dan is het mogelijk om te verblijven in onze kliniek in Weert. Het behandeltraject wat wij aanbieden is intensief en duurt 6 weken. Dit klinische traject wordt volledig afgestemd op jouw situatie.

Behandelduur: 6 weken

Wat kun je verwachten?

Directe opname in onze kliniek

Behandelingen en programma op maat

Aandacht: Voeding, sport en ontspanning

Uniek familieprogramma

Een kliniek met focus op herstel

Tijdens onze klinische behandeling zul je naast het aanpakken en afkicken van jouw patronen, gedrag en/of obsessieve gedrag, intensief gaan samenwerken met zeer ervaren behandelaren. Onze behandelaren gaan samen met jou bekijken welke aanpassingen er nodig zijn op het gebied van jouw thuissituatie, leefomgeving, sociale contacten, e.d.. Een klinische behandeling bij Promentis vindt plaats in Weert, Nederland. Een prachtige en vertrouwde omgeving, zodat jij je kunt focussen op jouw herstel.

Voordat je start met de behandeling zal je een intake afnemen met een psycholoog en regiebehandelaar (veelal een psychiater). Zij bepalen samen met jou hoe de opname er in grote lijnen uit komt te zien. Soms zijn er eerst enkele dagen nodig voor een detox behandeling. Na de intake is in principe al duidelijk of een opname in Nederland geïndiceerd is en of er eventueel een detoxificatie nodig is. De intakers zorgen voor een huisartsenbrief en eventueel verwijzing voor een detoxificatie (dit kan bij ons in de kliniek of bij een van onze partners). Afhankelijk van hoe de detox verloopt, kun je op zeer korte termijn direct deelnemen aan het opvolgende behandeltraject.

Wat bieden wij aan?

In onze kliniek bieden wij het volgende aan:

 • Directe opname
 • Behandelingen en programma op maat
 • Hooggekwalificeerd, multidisciplinair behandelteam
 • Ook aandacht voor voeding, sport en ontspanning
 • Uniek naasten programma
 • Vervolgtraject na klinische opname

Na de klinische opname volgt er eventueel een ambulante behandeling.

Behandelprogramma

Bij aanvang van jouw klinische opname stellen we een behandelplan op. Het behandelprogramma met een duur van 4 tot 6 weken, loopt van maandag tot en met zondag en neemt vrijwel de hele dag in beslag. Het bestaat uit een intensief groepsprogramma en individuele gesprekken met je persoonlijke behandelaar. Het kan zo zijn dat ongezonde patronen diep verweven liggen in het gehele gezin/systeem. Daarbij kan systeemtherapie een goede aanvullende ondersteuning zijn.

Ons behandelprogramma zal naast gespecialiseerde modules initieel bestaan uit:

 • Psycho-educatie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Community-groep (doel bevorderen groepscohesie)
 • CGT groep
 • Mindfulness
 • Leefstijlgroep/ zelfzorgroep
 • Kennismaking met meetings en 12 stappen programma
 • Familiegroep (samenkomen verschillende systemen en cliënten in een groep),
 • Decontextualisatie-groep/ -activiteit

Hoe ziet de kliniek eruit?

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je graag wilt weten hoe onze kliniek eruit ziet en welke mogelijkheden er zijn. Onze kliniek in Weert ligt in een bosrijke omgeving en biedt een rustige setting voor onze cliënten. Ben je benieuwd naar onze kliniek? Bekijk bijvoorbeeld wat foto's en lees wat de mogelijkheden zijn van onze kliniek in Weert.

Comfortabel & discreet herstellen

Promentis is een hecht team bestaande uit gespecialiseerde, gekwalificeerde en gepassioneerde mensen die vanuit hun hart en kennis een plek aanbieden waar de cliënt weer in contact kan komen, met zichzelf en met anderen. De intensieve klinische behandeling richt zich niet alleen op de diagnoses, maar juist op de mens als geheel.

Ben jij op zoek naar hulp?

Wanneer jouw hulpvraag tijdens de screening aansluit op ons behandelaanbod dan volgt er een intakegesprek. Bij Promentis begint jouw behandeling namelijk altijd met een intake. Tijdens deze intake maak jij kennis met een (regie)behandelaar en wordt uitgebreid onderzocht waar jouw klachten vandaan komen. Naar aanleiding van dit vragengesprek stelt jouw behandelaar een persoonlijk behandelplan op.

Meld je aan

Promentis biedt intensieve zorg aan mensen die meerdere psychische klachten hebben, bijv. een combinatie tussen eetstoornis, obsessief gebruik en/of een persoonlijkheidsstoornis. Ben je op zoek naar professionele hulp en wil je graag aan jouw problemen werken? Bel voor een intakegesprek met ons via 0413-820428 of meld je via onderstaand aanmeldformulier aan!