Afkickkliniek Leeuwarden?

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Leeuwarden? Een voordeel van herstellen in een andere regio dan in een afkickkliniek in Leeuwarden is dat je afstand houdt van alle afleidingen die je thuis wel kunt ervaren. Waaronder vrienden of familieleden die ook gebruiken of dealers die je tegenkomt.

Dingen zoals geur, smaak of geluiden kunnen ook triggers zijn. Het is belangrijk om tijdens je herstel in een afkickkliniek ver weg te blijven van alles dat kan leiden tot een terugval.

Middelengebruik in Leeuwarden

Leeuwarden, een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland. Leeuwarden is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en een van de oudste steden van Noord-Nederland.

Hoe is het gesteld met de drugs- en veiligheidscijfers in Leeuwarden? Vorig jaar is de stad iets veiliger geworden. Het rapportcijfer van de jaarlijkse veiligheidsprestatie-index (VPI) verbeterde van 7,42% in 2018 naar 7,59% in 2019.

Vooral op het gebied van drugsoverlast, jeugdoverlast en vandalisme, verbeterde de situatie in Leeuwarden. De mate waarin drugsgebruik of -handel volgens bewoners voorkomt, schommelt in Friesland tussen de 17 en 21 procent. Leeuwarden springt er bovenuit met 30,8 procent. Dit maakt dat triggers om in aanraking te komen met bijvoorbeeld drugs binnen handbereik liggen.

Woon jij in Leeuwarden? Ben je opzoek naar een afkickkliniek?

De eerste stap is het erkennen dat je een probleem hebt waar je wat aan wilt gaan doen. Dit is de eerste stap op weg naar een leven zonder verslaving. Wanneer je opzoek bent naar een afkickkliniek in Leeuwarden is het goed om rekening te houden dat het voor je herstel beter kan zijn om buiten je eigen leefomgeving in behandeling te gaan. Weg van triggers en van negatieve gedachtes die jou willen terugtrekken in jouw verslaving. Onze afkickkliniek biedt jou hierin een helpende hand. Ons deskundige en betrokken behandelteam helpt jou weer op weg, wij bieden een professionele begeleiding op de gebieden waar jij het moeilijk mee hebt.

Geen afkickkliniek in Leeuwarden, maar buiten jouw omgeving

Het klinkt in eerste instantie wellicht een beetje vreemd, maar hoe meer je je thuis voelt in onze afkickkliniek, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarom is een gastvrije en huiselijke omgeving hierbij van belang. Samengevat hebben wij onze afkickkliniek perfect uitgerust voor intensieve behandelingen, waarbinnen leefstijl en beweging een grote rol spelen.

Je vindt bij ons onder andere de volgende accommodaties:

  • 32 eenpersoonkamers (met badkamer);
  • faciliteiten voor familieontvangst;
  • een restaurant (gezonde en keuze uit vegetarische maaltijden);
  • een prachtige omgeving voor buitenactiviteiten;
  • hooggekwalificeerd, gastvrij en discreet personeel.

Aanmelden in onze afkickkliniek?

Ervaar jij problemen met bijvoorbeeld alcohol, drugs, medicijnen, gokken of internet, dan kan een ambulante behandeling soms niet intensief genoeg zijn. Wanneer er te weinig zorg, begeleiding of structuur wordt geboden is het wellicht beter passend om in een afkickkliniek opgenomen te worden.

Verblijf je in onze afkickkliniek dan kun je rekenen op dag en nacht zorg, van een deskundig team van psychologen, GGZ-Agogen, sociaal werkenden, verpleegkundigen, psychiaters, psychotherapeuten, sociotherapeuten en meer.

Virtuele rondleiding door Promentis kliniek

Meer dan een afkickkliniek alleen

Promentis biedt klinische zorg (verslavingszorg) aan en wordt al snel een ‘afkickkliniek’ genoemd. Veel mensen denken dat het hier alleen om het stoppen met drugs gaat. Promentis heeft heel haar behandelvisie aangepast om juist deze mensen met een verslaving of obsessief gedrag te leren inzien hoe zij hier qua gedrag in kunnen veranderen en mee om kunnen gaan.

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Olivier Middendorp Psycholoog

Olivier

Psycholoog
Koen Penterman Sociotherapeut

Koen

Sociotherapeut
Lori Maatschappelijk werker

Lori

Maatschappelijk werker
Babette changes ggz weert

Babette

Maatschappelijk werker