Afkickkliniek Tilburg?

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Tilburg? Een voordeel van herstellen in een andere regio dan in een afkickkliniek in Tilburgis dat je afstand houdt van alle afleidingen die je thuis wel kunt ervaren. Waaronder vrienden of familieleden die ook gebruiken of dealers die je tegenkomt. Dingen zoals geur, smaak of geluiden kunnen ook triggers zijn. Het is belangrijk om tijdens je herstel in een afkickkliniek ver weg te blijven van alles dat kan leiden tot een terugval.

Wie kunnen wij helpen?

Persoonlijkheidsstoornis

Woon jij in Tilburg? Ben je opzoek naar een afkickkliniek?

De eerste stap is het erkennen dat je een probleem hebt waar je wat aan wilt gaan doen. Dit is de eerste stap op weg naar een leven zonder verslaving. Wanneer je opzoek bent naar een afkickkliniek in Tilburg is het goed om rekening te houden dat het voor je herstel beter kan zijn om buiten je eigen leefomgeving in behandeling te gaan. Weg van triggers en van negatieve gedachtes die jou willen terugtrekken in jouw verslaving. Onze afkickkliniek biedt jou hierin een helpende hand. Ons deskundige en betrokken behandelteam helpt jou weer op weg, wij bieden een professionele begeleiding op de gebieden waar jij het moeilijk mee hebt.

Drugsgebruik neemt toe

Cannabis is in Nederland de meest gebruikte illegale drug. Ruim 20% van de bevolking van 18 jaar en ouder gaf in 2019 aan ooit wel eens cannabis (hasj of wiet) te hebben gebruikt.

Naar schatting heeft 1,9% van de Nederlanders in 2019 van 18 jaar en ouder 1 of meerdere malen cocaïne gebruikt. Het gebruik onder volwassenen dat ooit cocaïne had gebruikt steeg van 4,3% in 2015 naar 5,4% in 2018. Dit percentage is in 2019 gelijk gebleven. Onder de uitgaande jongeren en jongvolwassenen komt cocaïnegebruik relatief vaak voor (bron: trimbos.nl).

Waarom niet naar een afkickkliniek in Tilburg?

Woon jij in Tilburg en ben je opzoek naar een afkickkliniek in Tilburg? De kansen op volledig herstel zullen toenemen als je het behandelprogramma volledig doorloopt. Herstellen en afkicken buiten Tilburg is een goede keuze om je volledig te focussen op jezelf en je herstel. De reden dat wij het belangrijk vinden om niet in een afkickkliniek in Tilburg in behandeling te gaan is omdat er altijd een kans bestaat dat je getriggerd wordt als je weer thuiskomt in je eigen omgeving. De herkenbare straten, de bars waar je regelmatig hebt gezeten, vrienden die je op straat tegenkomt, de feestjes of gelegenheden waar drugs of alcohol worden genuttigd, alles ligt dan in handbereik. Daarom wordt je hierop voorbereid tijdens het afkicken in onze afkickkliniek. Promentis heeft een afkickkliniek in een rustig, veilig en prachtig bosrijk gebied.

In onze afkickkliniek in Weert werken wij met een betrokken, deskundig en gespecialiseerd team van o.a. psychiaters, een verslavingsarts een PMT'ers, sociotherapeuten, maatschappelijk werkers, GGZ-agogen en klinisch psychologen. Bij Promentis staat jouw persoonlijke behandeling centraal. Wij hebben een prachtige locatie in Weert, speciaal ontwikkeld om jouw afkick traject zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

In rust afkicken buiten Tilburg

Het klinkt in eerste instantie wellicht een beetje vreemd, maar hoe meer je je thuis voelt in onze afkickkliniek, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarom is een gastvrije en huiselijke omgeving buiten Tilburg hierbij van belang. Samengevat hebben wij onze afkickkliniek uitgerust voor intensieve behandelingen, waarbinnen leefstijl en beweging een grote rol spelen. Wist je dat wij een speciale ruimte met o.a. een tafeltennistafel hebben staan, waar je lekker kunt bewegen in je vrije tijd?

(*Bekijk ook de video 📸 hieronder!)

Je vindt bij ons onder andere de volgende accommodaties:

  • 32 eenpersoonskamers (met badkamer + wc);
  • Faciliteiten voor familieontvangst;
  • Restaurant (gezonde en keuze uit vegetarische maaltijden);
  • Prachtige omgeving voor buitenactiviteiten;
  • Hooggekwalificeerd, gastvrij en discreet personeel.

Heb jij hulp nodig?

Ervaar jij problemen met bijvoorbeeld alcohol, drugs, medicijnen, gokken of internet, dan kan een ambulante behandeling soms niet intensief genoeg zijn. Verblijf je in onze afkickkliniek dan kun je rekenen op dag en nacht zorg.

Meer dan een afkickkliniek alleen

Promentis biedt klinische zorg (verslavingszorg) aan en wordt al snel een ‘afkickkliniek’ genoemd. Veel mensen denken dat het hier alleen om het stoppen met drugs gaat. Promentis heeft heel haar behandelvisie aangepast om mensen met een verslaving, eetstoornis of obsessief gedrag te leren inzien hoe zij hier qua gedrag in kunnen veranderen en mee om kunnen gaan.

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Olivier Middendorp Psycholoog

Olivier

Psycholoog
Koen Penterman Sociotherapeut

Koen

Sociotherapeut
Lori Maatschappelijk werker

Lori

Maatschappelijk werker
Babette changes ggz weert

Babette

Maatschappelijk werker