Groeps- en woonbegeleiding

Woonbegeleiding biedt specialistische persoonlijke begeleiding door middel van diverse gesprekken. In onderling overleg worden er doelen en hulpvragen opgesteld die vervolgens verder worden uitgewerkt. Wij vinden het belangrijk dat dat jij je prettig voelt tijdens de begeleiding. De basis van de relatie met de begeleider is eerlijkheid, vertrouwen en een goede balans tussen professionaliteit en betrokkenheid.

Woonbegeleiding, wat is dat?

Het op orde brengen van je financiën

Hulp bij een verslaving

Onderhouden en opbouwen van sociale contacten

Dagbesteding

Woonbegeleiding bij Promentis

Bij Promentis werken er een aantal woonbegeleiders. Woonbegeleiders zul je voornamelijk in de avonden en in het weekend tegenkomen.

Hoe ziet een dag van een woonbegeleider eruit?

Op het moment dat de diensten beginnen, meestal zo rond 15:00 uur, draaien woonbegeleiders meestal een groep mee. Dat kan sport en spel zijn maar dat kan ook een transitiegroep zijn. Dan zal er rond 16:00 uur overleg zijn en begint vervolgens het avondprogramma. In de avonduren verzorgen woonbegeleiders meestal een workshop, een herstel-gerichte film, stappenwerk en net wat er nog meer voorbij komt. Ook zullen woonbegeleiders met regelmaat een spreker in huis halen welke een levensverhaal komt vertellen en dit kan delen met cliënten die in de kliniek zitten. Zeer waardevol!